Wie?!

Suzanne Burdorf (1988) begon al op jonge leeftijd met zingen en schrijven over lief en leed, het weer en de vreemde wereld waarin we leven. Na gezongen te hebben bij het Kathedrale Koor Utrecht en diverse pop-, jazz- en rockbands, vond ze het tijd om zich volledig toe te leggen op eigen werk. Met zowel Engels- als Nederlandstalige liedjes dwarrelt ze vrolijk door jazz, pop en kleinkunst.

Opgroeiend in een muzikaal gezin volgde Suzanne muzieklessen (piano, gitaar, zang) aan de muziekschool te Bilthoven, waar de eerste vonk met de muziek oversloeg. Het was vlam in de pan! Al snel liep ze, tot ergernis van haar klasgenootjes, constant te zingen en was de situatie op basisschool De Rietakker onhoudbaar. De Kathedrale Koorschool Utrecht, waar dagelijks uren zingen de norm was, bleek de oplossing. Maar het bleef niet bij klassieke muziek; ze stortte zich met evenveel enthousiasme in de pop- en rockmuziek en schreef al gauw haar eerste nummers. Toen ze voor haar studie sinologie naar Leiden verhuisde, belandde ze in de talentenklas van de muziekschool aldaar, waar ze zang volgde bij Vivian Wesselingh en songwriting bij Edwin Meijster. Om haar interesse voor jazz verder uit te diepen, bracht ze ook een jaar door op de Amsterdamse jazzschool DJAM. In 2016 begaf ze zich voor een doctoraat naar Gent, waar ze zich zich verder verdiepte in de wereld van de klassieke zang (bij Patrick Debrabandere) en, sinds 2018, ook in de kleinkunst (met An-Sofie Noppe en Lieven Debrauwer). 

Suzanne zong en speelde bij diverse pop-, rock-, en jazzbands, onder meer Fair Weather, De Subwoefers, en Breaking Days. In 2014 stond ze in de finale van Leids straatmuzikantenconcours Gouden Pet. In 2017 won ze, samen met Josefien van Pelt als De SJO, de tweede prijs bij ‘Op weg naar Mallejan’, en speelde ze op het Amersfoorts Kleinkunstfestival Mallejan. Ze is ook medeorganisator van het maandelijkse open podium Open Mic Inn in Herberg Macharius te Gent. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *